Polgármesteri Köszöntő

Kedves Látogató!
Szeretettel köszöntöm Önt Nemesgulács honlapján.

Polgármesterként megtisztelő feladat számomra, hogy önkormányzatunk nevében köszönthetem kedves idelátogató vendégeinket! Megtisztelő, de egyben nehéz megbizatás, hiszen nehéz megfogalmazni egy rövid bemutatkozásban mindazt, ami jellemzi településünket, benne mindennapjainkat.

Nemesgulács, ez a 980 lelkes település a Tapolcai-medencében, a település nevét is adó Gulács hegy lábánál helyezkedik el. A település jellegét meghatározó másik adottság, hogy a magyar tenger, azaz a Balaton háttértelepülése. Nemesgulács nevét ugyancsak ismerhetik a messze földön híres Nemesgulácsi olaszrizlingről. Ez nem véletlen, hiszen a település a Badacsonyi Borvidék része, a Gulács-hegy mellett. Közigazgatási területéhez tartozik a Badacsonyi hegy északi oldalának egy része, a térképeken Köbölkút, Korkován, Hármas hegy szőlőültetvényeivel együtt. Ebből adódik, hogy a lakosság nagy része szőlőtermesztéssel is foglalkozik. Nemesgulácson jelentős az ipari és kereskedelmi tevékenység, jellemző az állattartás is.

Több kisebb vállalkozás biztosítja a település lakossága számára szükséges szolgáltatásokat.

Ezen túlmenően működik óvoda, általános és szakiskola, háziorvosi rendelő, védőnői szolgálat.

Az elmúlt percekben igyekeztem felvillantani településünkre leginkább jellemző adottságokat, természetesen a teljesség igénye nélkül. Célunk, hogy olyan település legyünk ahol jó lakni, az itt élők és a hozzánk érkező vendégek otthon érezzék magukat, erre utal a köszöntő tábla szövege is. Büszkék vagyunk lakókörnyezetünkre, az itt élő emberekre. Tiszteljük és ápoljuk hagyományainkat, melyek csak társadalmi összefogással tudnak megvalósulni.

Természetesen a köszöntőben lehetetlen a település minden jellemzőjét bemutatni, de ebben segítenek a honlap menüpontjai. Remélem, hogy mindenki megtalálja a számára fontos információt. Minden látogatónknak kellemes böngészést kívánok, de javasolom, hogy ne csak virtuális sétát tegyenek a településen. Erre járva, kóstolják meg a hegy nemes levét, és a számos ásványi és nyomelemet tartalmazó, mélyről feltörő forrásvizünket.

Egészségünkre!

Nagy Rudolfné
polgármester

Post Author: kradmin